Hoe het libido bij vrouwen te verhogen

Hoe het libido bij vrouwen te verhogen

Intieme problemen kunnen in een koppel ontstaan, hoe lang ze ook samen zijn. Ze worden meestal veroorzaakt door een gebrek aan libido bij de man of de vrouw. Het mannelijke probleem is bekend – het wordt geassocieerd met verminderde potentie of het optreden van erectiestoornissen om verschillende redenen. Maar het gebeurt ook op een andere manier wanneer het libido bij een vrouw afneemt. Dit leidt tot een verslechtering van de emotionele toestand, het ontstaan van complexen. Om de principes van de behandeling te begrijpen, moet je uitzoeken waardoor een vrouw haar libido kan verliezen en leren hoe je het kunt verhogen.

Oorzaken van een verminderd libido

Seksueel verlangen kan verminderd zijn door verschillende factoren. Deze zijn zowel fysiologisch als psychologisch van aard. Zwangere vrouwen melden vaak een volledig gebrek aan libido. Dit wordt ook ervaren tijdens de borstvoedingsperiode. Het probleem verdwijnt meestal wanneer je stopt met borstvoeding geven en geleidelijk aan terugkeert naar je normale routine.

Psychologische problemen omvatten het volgende:

 • spanningen;
 • neuroses;
 • depressie;
 • Psychologisch trauma opgelopen;
 • een afname van het gevoel van eigenwaarde door verschillende factoren, enzovoort.

Als er ziekten zijn van het urogenitale systeem, hart en bloedvaten, diabetes en andere, kan ook een afname van de geslachtsdrift worden geconstateerd.

Tijdens de geslachtsgemeenschap kan een vrouw ongemak ervaren zoals pijn, jeuk of een branderig gevoel. Dit maakt het moeilijk om lange tijd seks te hebben. Als dit het geval is, moet u naar een arts gaan om de oorzaken te achterhalen en deze met voorgeschreven medicijnen te behandelen.

Voedingsmiddelen die het libido verminderen

Voedingsmiddelen die het libido verminderen

Veel mensen beseffen niet dat ze veel voedingsmiddelen consumeren die het libido verminderen. Dit leidt ertoe dat volkomen gezonde mannen en vrouwen problemen hebben in bed. De meest populaire voedingsmiddelen worden hieronder opgesomd.

 1. Koolhydraatarm voedsel dat bijdraagt aan een lager testosteron.
 2. Zuivelproducten gemaakt met antibiotica en andere hormonen. Wanneer dergelijke voedingsmiddelen in overmaat worden geconsumeerd, worden in het lichaam minder vrouwelijke hormonen aangemaakt, waardoor het libido afneemt.
 3. Snoep en drank. Een hoog suikergehalte leidt tot een aantal gezondheidsproblemen die het libido kunnen beïnvloeden.
 4. Voedingsmiddelen die het serotonineniveau verlagen. Hierdoor kan de vrouw een depressie, verhoogde angst en slaapproblemen ontwikkelen. Dit kan worden veroorzaakt door het eten van voedsel met zoetstoffen.
 5. Zouten, additieven in blikvoer. In de winkel gekocht voedsel uit blik moet zo min mogelijk worden gegeten, omdat sommige gerechten tot een hoge bloeddruk kunnen leiden.
 6. In olie gebakken aardappelen of frieten. Grote hoeveelheden olie, vooral die welke meermaals wordt gebruikt en een onaangename smaak krijgt, leiden tot een vermindering van de smaak en het nut van het gerecht.
 7. Koffie. Het drankje is een geweldige manier om de dag te beginnen, maar weinig mensen beseffen hoeveel negatieve ingrediënten het bevat. Overmatige koffieconsumptie leidt tot bijnier disfunctie. Deze hebben een direct effect op het seksuele systeem, waardoor het libido kan afnemen.

Een snelle manier om van onaangename symptomen af te komen is door je eigen dieet te verbeteren. Dit kan door junkfood te elimineren en libidoverhogende voedingsmiddelen toe te voegen. Op deze manier worden de conditie van de vrouw en de harmonie in het gezin snel hersteld en is er geen medicatie nodig.

Behandelingsmodaliteiten

Elke vrouw heeft behoefte aan regelmatige seksuele intimiteit. Dit helpt om je emotionele en mentale toestand te stabiliseren. Maar wat kun je doen als je niet alleen wilt zijn met je echtgenoot?

Er zijn veel eenvoudige manieren om het libido te verhogen. De meest populaire zijn:

 • het kiezen van een gezond dieet;
 • matige fysieke activiteit;
 • vermindering van stressfactoren;
 • therapie voorgeschreven door een arts;
 • Psychologische begeleiding.

Hoe verhoog je het libido bij vrouwen? Je hoeft geen medicijnen te gebruiken. U kunt in uw dieet voedingsmiddelen opnemen die uw hormonen stabiliseren. Daaronder zijn bananen, uien en natuurlijke kruiden. Niet minder belangrijk is de opname van voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan omega-3. Deze vetzuren verzadigen het lichaam met essentiële vitaminen en helpen het libido te verhogen. Het eten van tonijn, zalmgerechten of het toevoegen van olijfolie aan salades is voldoende.

Extra manieren

Je hoeft geen toevlucht te nemen tot medicijnen om de harmonie terug te brengen in een intieme relatie. U kunt afrodisiaca of parfums met feromonen proberen. Bepaalde geuren hebben een positief effect op het lichaam, waardoor seksueel verlangen ontstaat.

Een aangename geur helpt het seksuele verlangen van het vrouwelijke geslacht te vergroten. De meest populaire geuren zijn lavendel, essentiële oliën (roos, patchouli), rozemarijn en andere.

Hoe het libido verhogen met subtiele geuren? Er zijn ook natuurlijke afrodisiaca die gebruikt kunnen worden voor meer dan alleen sprayen in de kamer of op het lichaam. Om de interesse van een vrouw te verhogen kun je aan je gewone dieet enkele voedingsmiddelen toevoegen die een vrouw in de juiste gemoedstoestand kunnen brengen. Deze omvatten:

 • tijm;
 • noten (amandelen en andere);
 • zeevruchten;
 • chocolade (cafeïne);
 • bananen;
 • kruiden (selderij, asperges).

Voedingsmiddelen met veel zink hebben een even doeltreffend effect op het libido. Daartoe behoren gedroogd fruit (abrikozen), zemelen, rundvlees en gemberwortel. U kunt gember en citroen mengen, honing toevoegen en een mengsel nemen dat niet alleen lekker maar ook ongelooflijk gezond is.

Hoe kan een vrouw haar libido verhogen met speciale producten? U kunt ook gels of sprays proberen. Deze worden plaatselijk op de vrouwelijke geslachtsdelen aangebracht. De middeltjes helpen om te verstevigen en te ontspannen. Erotische gels verhogen de productie van vaginaal glijmiddel, waardoor het ongemak tijdens de geslachtsgemeenschap verdwijnt.