Arts noemt tien voedingsmiddelen die het libido bij mannen verhogen

Arts noemt tien voedingsmiddelen die het libido bij mannen verhogen

De levensduur van mannen hangt af van het hebben van seks, zeggen wetenschappers van de Universiteit van Illinois in Chicago. De onderzoekers voegen daaraan toe dat mannen boven de 65 er baat bij hebben ’s ochtends seks te hebben, omdat ochtendseks hoofdpijn voorkomt, de bloeddruk normaliseert en hart- en vaatziekten voorkomt. In het algemeen zijn mannen met een actief seksleven minder gevoelig voor stress en nervositeit, en is vrijen even heilzaam als sporten. Maar wat te doen als het seksuele verlangen verloren is gegaan, en hoe het terug te krijgen.

Kamelenmaag

Het is een stimulerend middel met een zeer ongebruikelijke potentie dat zelfs in kleine doses de testosteronproductie beïnvloedt.

Oesters

“Het is wereldwijd een erkend afrodisiacum vanwege het hoge zinkgehalte, dat op zijn beurt de testosteronproductie verhoogt. Het hoge zinkgehalte heeft een gunstig effect op het aantal, de kwaliteit en de mobiliteit van mannelijke geslachtscellen – spermacellen,” aldus Rusinova.

Oesters worden afgeraden voor mensen met GI-problemen, diabetes of bij gebruik van corticosteroïden. U moet het product ook zorgvuldig kiezen, want rauwe oesters kunnen de bacterie Vibrio Vulnificus bij zich dragen.

Zeeginseng of zeekomkommer

Bovendien hebben de triterpeenglycosiden een herstellende en verjongende werking op het mannelijk lichaam, en verliest trepang, in tegenstelling tot oesters, zijn eigenschappen niet bij hittebehandeling of fermentatie. De enige contra-indicaties zijn individuele intolerantie en mogelijke allergische reacties.

Repa

Niet alleen exotisch voedsel heeft een positief effect op het libido. Een gewone raap kan ook helpen.

“De wortelgroente is een echte schatkamer van B-vitaminen, waarvan het gebrek erectiestoornissen kan veroorzaken. Bovendien bevatten rapen de stof glucoraphanine, die de vorming van tumoren voorkomt – een frequente oorzaak van problemen met het urogenitale systeem,” aldus Rusinova.

Het wordt afgeraden om repú te eten in aanwezigheid van inflammatoire darmziekten, hepatitis en cholecystitis.

Honing en bijenwas

Bijenbrood werkt bloedverdunnend, d.w.z. het voorkomt de vorming van stagnatie in het lichaam, ook in de bekkenorganen.

“Aangezien het hormoonachtige stoffen bevat, heeft het ook een positief effect op de testosteronsynthese in het menselijk lichaam. Het product moet met voorzichtigheid worden ingenomen door mensen met de ziekte van Graves, diabetes en een aantal kankerziekten”, aldus de arts.

Pompoenpitten

Zaden worden afgeraden voor mensen met gastritis met een verminderde zuurgraad tijdens een exacerbatie, zweren of diabetes.

Schelpdieren en zeevruchten

Een van de meest populaire afrodisiaca is zeevruchten. Eiwit in zijn pure vorm is essentieel voor de normale werking van het mannelijk voortplantingssysteem. Inktvis, garnalen, haai en pijlstaartroggen zijn het nuttigst.

“Ze hebben een algemeen versterkend effect op het lichaam, hebben een hoog gehalte aan meervoudig onverzadigde vetzuren, die verantwoordelijk zijn voor de dichtheid en elasticiteit van de bloedvaten, en zijn een essentieel element in de normale werking van het cardiovasculaire systeem. Hartproblemen zijn trouwens heel vaak de reden voor een gebrek aan seksueel verlangen – een man heeft gewoon niet genoeg kracht,” zei Rusinova.

Ginger

Het wordt vaak opgenomen in intieme cosmetica of afrodisiaca omdat het de bloedstroom naar bepaalde gebieden stimuleert.

“Vitaminen B1, C en A in gember verbeteren de functie van de geslachtsklieren en stimuleren de bloedcirculatie in het algemeen. Gember heeft ook een krachtige antibacteriële werking en kan ontstekingen stoppen. Je moet echter grote hoeveelheden van het product in zijn pure vorm consumeren om effect te hebben,” voegde de arts eraan toe.

Vergeet echter niet dat gember het darmslijmvlies irriteert en gecontra-indiceerd is bij diverticulitis, colitis, maagzweer, lever- en pancreasziekten.

Granaatappel

Deze vrucht heeft een anticoagulerende werking, d.w.z. hij verbetert de bloedcirculatie en verhoogt de elasticiteit van de bloedvaten.

Granaatappels zijn echter zeer zuur en worden afgeraden voor mensen met gastritis of maagzweren. Ook moet granaatappelsap altijd met water worden verdund om schade aan het tandglazuur te voorkomen.

Noten

Een ander product dat niet alleen het libido maar ook het cardiovasculaire systeem kan verbeteren zijn noten.

De verstandige consumptie van noten helpt het lichaam te verzadigen met PUFA’s en heeft een gunstig effect op het hart- en vaatstelsel. Het wordt vaak in verband gebracht met een verminderde cardiovasculaire functie, vooral na de leeftijd van 40 jaar. Het enige probleem is dat walnoten nicotinezuur bevatten, dat een positief effect heeft op de snelheid van de erectie. Het enige probleem is dat het moeilijk is de benodigde micronutriënten binnen te krijgen in een optimale dagelijkse dosis van 10-12 noten.